Irish Night: Fling

vrijdag 12 oktober 2018, 20:30 uur

Tickets: €10,-  (kinderen tot 10 jaar gratis)

FLING op Folk Podium Zeist
Op 12 oktober 2018 speelt Fling op Folk Podium Zeist in het Torenlaan Theater 
Zaal open: 20:00
Fling speelt op briljante wijze Ierse traditionele muziek. Diep geworteld in de traditie ontworstelen zowel de gebrachte traditionals als de eigen composities de platgetreden paden door de zeer eigenzinnige aanpak.
De laatste acht jaar heeft Fling met vier verschillende muziekprogramma’s getoerd langs de theaters van Nederland. Van Ommen tot Amstelveen, van Delfzijl tot Heerlen en met zeer veel succes. En dan nu op Folk Podium Zeist bij de Irish Night!
image1.jpegNa jaren van theaterzalen komt Fling nu met een nieuw intiem programma. Op maat gemaakt voor de kleinere podia én voor de gelegenheid als ijzersterk duo. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.
Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied
van folk zang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.
Evertjan ’t Hart bespeelt de magische uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de uilleann pipes bespeeld hij ook whistles, bouzouki en gitaar.
Dit alles resulteert in een buitengewone, aanstekelijke en magische avond van sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s