Wie zitten er achter het Folkpodium Zeist?


Jos Bouvrie 
Jos

“Folkmuziek ontdekte ik in 1971, in de folkclub die onderdeel was van een open jongerencentrum in Utrecht. Vanaf 1976 bezocht ik drie jaar lang folkfestivals in Frankrijk en werd ik liefhebber van folk uit Oost, Zuid en West (Bretagne) Frankrijk. Ik genoot van Fest Noz feesten en muziek. Nog wat later kwamen de Ierse pubsongs, hoe later het uur hoe melancholischer de liederen, het folkfestival in Deerlijke (België), prachtig, een happening. Folk laat mij niet meer los.”


Liedeke Boekhorst
Liedeke every evening

“Onderweg naar een Ierse sessie vertelden Ine en Marjolijn dat ze betrokken waren bij de oprichting van een podium voor folkmuziek. Daar wilde ik wel aan meedoen, het is een mooie kans om zoiets van de basis af mee op te bouwen. Ik ben vooral heel enthousiast over de dubbele missie – we zijn er voor zowel het publiek als de muzikanten.”


Marjolijn l’Herminez
IMG-20170730-WA0001 2

“Als enthousiast hobbymuzikant heb ik al op de nodige podia gestaan. Met mijn band Cinnamon, Ierse folk, zijn we steeds op zoek naar mooie plekken om op te treden. Wat is dan leuker dan zelf een nieuw folkpodium te starten en zo ook een kijkje ‘achter de coulissen’ te nemen?!”


Jouw naam?
Jouw foto?

“Jouw verhaal? Doe mee, maak het mee! Klik hier om je op te geven of meer te weten te komen.”


Ine van Loosdrecht, Elize Render, Heleen Kok, Suzanne Berends-Leeuw, Mirjam Hendrikse en Henk ter Voorde staan ons bij met de programmering, fotografie, administratie, promotie en samenwerking met het Torenlaan Theater.